Kenny Verheyen - afgestudeerd in 2001

Kenny Verheyen - nieuwe technologieën

Kenny: "Mijn laatste twee jaren van het middelbaar heb ik doorgebracht op KTA1. Ik heb bewust gekozen om de informaticarichting in te slaan. Het leuke eraan was dat er een aantal nieuwe technologieën werd aangereikt die in die periode veel aan bod kwam in bedrijven. Vooral op vlak van programmeren heb ik er veel bijgeleerd, het hardwaregebeuren kende ik al door zelfstudie.
 
Na de opleiding Informaticabeheer heb ik de keuze gemaakt om verder te gaan studeren. Er werd me aangeraden universiteit te gaan volgen maar ik heb bewust gekozen voor een praktijkgerichte Graduaat Informatica op de PXL in Diepenbeek.
Aangezien ik twee jaar informaticakennis had opgebouwd in het verleden was het eerste jaar erg eenvoudig op gebied van 'leren programmeren'. Velen hadden een andere vooropleiding en dat verschil was opmerkelijk groot. Ik heb het eerste jaar dan ook niet veel moeten studeren om te slagen. De twee laatste jaren zijn vrij eenvoudig gegaan. Door de stevige basis wiskunde en programmeren was de praktische richting goed haalbaar."