Celine Neven - afgestudeerd in 2008

Celine Neven

Celine: "KTA1 Hasselt is een school waar iedereen kansen krijgt. Ondanks de zeer moeilijke periode waar ik gedurende mijn schooltijd door ging en mijn aanvankelijk hopeloze resultaten, gaf men mij bij KTA1 Hasselt steeds opnieuw kansen, steun en begeleiding, louter en alleen gebaseerd op mijn motivatie en vastberadenheid om Informatica te willen studeren. Mijn keuzes werden in KTA1 Hasselt gerespecteerd en ik heb steeds het voordeel van de twijfel gekregen. Iets waar ik hen de dag van vandaag nog steeds zeer dankbaar voor ben.

Ik heb in tegenstelling tot de andere scholen waar ik aanvankelijk les volgde nooit externe bijlessen moeten zoeken, omdat ik in KTA1 Hasselt steeds extra uitleg en begeleiding kreeg. De motivatie van de leerkrachten en het personeel zijn ongekend, zij hebben een zeer warm hart voor hun leerlingen en een passie voor de leerstof die zij onderwijzen. Zou de prioriteit van een school bij mooie gebouwen of dure reclamecampagnes moeten liggen? Neen, een school hoort in de eerste plaats te investeren in mensen, in leerlingen en in didactisch materiaal. De prioriteiten liggen bij KTA1 Hasselt op de juiste plaats. 

KTA1 Hasselt heeft een zeer bijzondere lesmethodiek, vooral voor de praktijkvakken binnen Informatica. Leerstof wordt tijdens de praktijkvakken voor een groot deel zelfstandig verwerkt aan de hand van goed lesmateriaal. Aanvankelijk was deze lesmethode moeilijker en vooral erg wennen, maar op termijn biedt dit zeker en vast vele voordelen. Je kan op je eigen tempo werken, waardoor je de dingen die je goed kan vlugger kan afwerken en je kan blijven stilstaan bij de onderwerpen die je minder goed kan. Door deze manier van werken hebben de leerkrachten ook meer tijd om stil te staan bij de vragen van de leerlingen en hier dieper op in te gaan. Het zelfstandig verwerken van informatie is een belangrijke vaardigheid binnen de IT-sector.

Met zowel de theoretische als praktische kennis die de richting Informaticabeheer biedt, kan je alle kanten op. Deze opleiding is een goede voorbereiding op een job of een springplank naar het hoger onderwijs. Na mijn opleiding heb ik gestudeerd aan de PXL, waar ik mijn diploma Toegepaste Informatica, afstudeerrichting Applicatieontwikkeling, heb behaald en ik heb nu een vaste job als PHP developer, voor het ontwikkelen van website en webapplicaties.

Ik ben uiteindelijk op mijn pootjes terecht gekomen, maar ik ben zeker niet vergeten wat KTA1 Hasselt ooit voor mij betekend heeft. Ik ga dan ook graag nog even langs bij opendeurdagen, nieuwjaarsrecepties en tentoonstellingen. Het doet deugd iedereen nog eens terug te zien en een babbeltje te slaan. Ik voel mij de dag van vandaag nog steeds zeer welkom.

Met andere woorden, als je op zoek bent naar een leuke school en een goede opleiding in Informatica, is KTA1 Hasselt een aanrader!"