Moderne Wetenschappen

In de studierichting 2A Moderne Wetenschappen krijg je een algemeen lessenpakket dat je voorbereidt op alle studierichtingen, zowel voor het Algemeen Onderwijs (ASO) als voor het Technisch Onderwijs (TSO). Daarnaast maak je in het keuzegedeelte kennis met wetenschappelijk-technische vakken. Zo kan je zelf aanvoelen of wetenschappen iets voor jou zijn.

biotoopstudie

Je krijgt algemene opleiding waarbij de nadruk wordt gelegd op de verschillende wetenschappelijk-technische vakken. Zo krijg je uitdagende projecten voorgeschoteld waarbij je samen met je groepsgenoten alle stappen van ontwerp tot realisatie zelf zal doorlopen.

Tijdens de lessen wetenschappelijk werk mag je zelf de handen uit de mouwen steken om te experimenteren. Zelf bruisballen maken, proefjes uitvoeren en de chemische reacties bestuderen… Maar ook samen de natuur intrekken voor een boeiende biotoopstudie!

Verder volg je Seminarie ICT waarbij je de beginselen van het programmeren ontdekt en leer je de economische actualiteit beter begrijpen binnen het vak economie.

    Je bent:

  • geboeid door wetenschappen en technologie;
  • een echte probleemoplosser;
  • niet bang om een realistische uitdaging aan te gaan;
  • niet te stoppen om ook eens de handen uit de mouwen te steken;
  • leergierig;
  • verantwoordelijk.

De opleiding Moderne Wetenschappen kan je enkel volgen in het tweede jaar A. Daarna stromen de meeste leerlingen door naar de richting Industriële Wetenschappen of Elektromechanica. Het tweede jaar Moderne Wetenschappen vormt een goede voorbereiding voor beide studierichtingen. Op vlak van wetenschappen en technologie heb je al een mooie voorsprong op leerlingen die uit andere studierichtingen komen.

Het is ook mogelijk om je studie verder te zetten in een ander domein. Zo kan je bij ons op school Grafische Media volgen.

Als je beslist om een andere opleiding te volgen kan je in andere scholen terecht voor opleidingen in het ASO, TSO of BSO.

Lessentabellen

2e jaar A-stroom

Schoolkosten

2e jaar A-stroom
Schrijf je in