Bran Bolleire - afgestudeerd in 2014

Bran Bolleire

Bran Bolleire volgde 4 Grafische Media en 5 en 6 Multimedia en studeert nu Grafische Vormgeving in Mad Faculty PXL.

Bran: "Elke dag opstaan om 6u45 en de treinrit van het verre Tienen naar school, had ik er graag voor over. Het waren vier leerrijke en plezante jaren in Multimedia. De taken waren interessant en leuk omdat je altijd nieuwe dingen bijleerde en kon toepassen. Dit in combinatie met een leuke sfeer en toffe leerkrachten was gewoon perfect. Ik heb heel goede herinneringen aan het filmfestival dat elk jaar georganiseerd wordt. De zesdejaars moeten in groepjes een kortfilm in elkaar steken. We kregen begeleiding van professionals die werken in dit vakgebied. Ik won de hoofdprijs voor de beste montage. Zo kreeg ik de smaak te pakken om te filmen en te monteren, ook buiten schoolopdrachten, zoals recent het filmpje “Happy we are from Tienen”.

De richting Multimedia is een goede voorbereiding om Grafische Vormgeving te studeren op de hogeschool. Je leert omgaan met verschillende technieken, programma’s die ik nog steeds moet toepassen in mijn studies. Zeker in het eerste jaar hogeschool had ik een voorsprong omdat ik al gewerkt had met programma’s zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en Premiere. Wat de docenten opvalt, is dat ik een goed inzicht heb in wanneer een ontwerp geslaagd is (of niet) en waarom. Een voordeel is ook dat je geleerd hebt om te werken met verschillende deadlines.

Ik blik met goede herinneringen terug op de jaren in Multimedia in KTA 1 omdat ik hier veel geleerd heb en toffe mensen heb leren kennen!"