Welbevinden

We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt bij ons. Daarom doen we extra ons best voor onze eerste graad met tal van activiteiten en uitstappen. 

BBQ tijdens de eerste lesweek

In de eerste week van ons schooljaar heten we alle leerlingen welkom met een BBQ. Samen aan tafel is het begin van een goede vriendschap.

Ontbijt op school

Jaarlijks leren we onze leerlingen wat een gezond ontbijt precies is door - jawel - samen te ontbijten. Onze refter bouwen we om tot een grote ontbijtzaal. Kom met reuzehonger naar school en wij doen de rest. 

GWP

De eerstejaars gaan in het begin van het schooljaar op polderklassen. Een hechte groep met respect voor elkaar proberen we te smeden tijdens deze GWP. We doen tal van teambuildingsactiviteiten en nemen de tijd om na te denken over onszelf.

Middagactiviteiten in 't Ateljeetje

Ben je een creatieve duizendpoot? Houd je ervan om al knutselend aan de slag te gaan? Dan kan je wekelijks in 't Ateljeetje terecht om de handen uit de mouwen te steken. 

Peter – meterschap

De grote school - pfff! dat is nogal wat. Elk jaar staan heel wat 6<sup>de</sup> jaars te popelen om jouw peter of meter te zijn. Jouw peter of meter zal je in de loop van het schooljaar wegwijs maken in de school. Zo heb je altijd een buddy waar je bij terecht kan. Regelmatig doe je samen met hen een activiteit zoals bowlen of naar de film gaan. Zo heb je toch een grote broer of zus op school.

Groene prijs

Goed gedrag wordt graag beloond! Elk trimester nomineren alle klastitularissen enkele voorbeeldige leerlingen uit hun klas. Voorbeeldige leerlingen zijn steeds op tijd, hebben een goede leerattitude en zijn betrokken met de school. Een willekeurige voorbeeldige leerling uit TSO en BSO wordt geloot. Deze leerling krijgt een leuke prijs. Elke trimester maak je kans op een nominatie.

Alternatieve eerste lesdag

Zo'n eerste dag naar het middelbaar, dat is niet niks. De grote gebouwen en de vele leerkrachten, dat maakt een enorme indruk op jou. Dat kunnen we goed begrijpen. Daarom voorzien we een alternatieve eerste lesdag waarin we je rustig wegwijs maken.