Leerbegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je goed voelt op school. Daarom investeert de school in een sterke leerlingenbegeleiding.
Voor onze eerste graad hebben we een coördinator die je op weg helpt met drie soorten problemen:

  • socio-emotionele problemen zoals faalangst, verdriet, ruzies en negatief zelfbeeld. Deze problemen zorgen ervoor dat je niet goed kan functioneren op school.Daarom zal de coördinator jou opvolgen en je regelmatig spreken om om te gaan met deze problemen. De coördinator biedt je een luisterend oor en zal indien nodig verdere hulp, zoals CLB, inschakelen.
  • Leren leren is belangrijk wanneer je veel informatie moet leren verwerken. Sommige leerlingen maken snel de klik hoe ze precies moeten studeren, anderen hebben nog baat met extra ondersteuning. Om je hier mee te helpen, leer je op de GWP heel wat studietechnieken. 
  • Studiebegeleiding helpt je op weg om efficiënt te studeren. Wanneer we merken dat je moeite hebt met leerstof verwerken, ondersteunen we je met persoonlijke acties. De coördinator gaat samen met jou aan de slag om leerstof te verwerken. De coördinator houdt ook je ouders op de hoogte van de vooruitgang.