KiaLan

Onze jaarlijkse lanparty was weer een groot succes! De traditie wilt dat onze laatstejaars Informaticabeheer instaan voor de organisatie van dit jaarlijks evenement. Dit jaar kregen onze leerlingen extra hulp van enkele oud-leerlingen. Fijn om te zien dat deze samenwerking zo vlot verloopt.

Wat valt er op een lanparty te beleven? GAMEN natuurlijk.
Een LAN-party is een bijeenkomst van computerliefhebbers die in hun vrije tijd hun computers op een Local Area Network (LAN) aansluiten. Iedere bezoeker van de LAN-party neemt zijn eigen computer met monitor en andere toebehoren mee. Natuurlijk kon men ook materiaal huren mocht men al dat gesleur niet zien zitten :-)

Tijdens de lanparty werden er ook compo's opgezet. Dit zijn wedstrijden op de pc tussen verschillende spelers of clans, gebruik makend van een bepaald computerspel. Er werd niet enkel gegamed op pc, er waren ook enkele console gamers aanwezig.

Met andere woorden een fijne namiddag, avond en morgen want onze gamers deden een nachtje door ... het startschot van de paasvakantie!

Bekijk de sfeerbeelden op onze facebookpagina!

Infovoormiddag met workshops 1ste graad

Hallo,

Teken je graag en wil je je tekening op computer verbeteren?
Ben je geboeid door wetenschappen?
Dan is onze workshop ICT/Multimedia of Techniek/Wetenschappen zeker iets voor jou!

Kom op 29 maart 2014 van 9u30 tot 12u00 naar KTA1 Hasselt en steek samen met ons de handen uit de mouwen.
Uiteraard neem je je creatie mee naar huis. Gratis.
Je moet je wel inschrijven want de plaatsen zijn beperkt. Snel zijn is de boodschap.

We kijken er naar uit, jij ook?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je gegevens: naam, adres en workshop ICT/Multimedia of Techniek/Wetenschappen.

De grabbelton maakt het verschil!

De overstap naar het secundair onderwijs is voor velen een grote stap, plots is er voor elk vak een andere leerkracht, wordt er geregeld van lokaal gewisseld, wordt er meer zelfstandigheid gevraagd,…

De klas van 1A legt een stevige fundering met het oog op later… met vallen en opstaan! Ja, er worden reeds plannen gemaakt voor de toekomst.

Om in de maatschappij goed te kunnen functioneren moet je niet alleen een goede vakman of -vrouw zijn, maar ook sociaal vaardig zijn en van een aantal attitudes (eerlijkheid, doorzettingsvermogen, luisterbereidheid …) getuigen.

Lees meer...

Bloem op zonne-energie - 1A

De leerlingen van 1A hebben tijdens de lessen techniek gewerkt rond het onderwerp "elektrische stroomkring" en "het opwekken van energie". Tijdens dit project hebben ze een "bloem op zonne-energie gemaakt.
Diverse werkvormen, technieken en handvaardigheden kwamen hierbij aan bod. Zo moesten de leerlingen ook stroomkringen met Led-lampjes, zoemers, weerstanden en motoren tekenen, opbouwen en natuurlijk testen.
Zoals jullie kunnen zien op de foto's hebben de leerlingen dit alles tot een goed einde gebracht.
Hier enkele sfeerbeelden

Veel succes met jullie stage.Wij wensen onze 6de jaars TSO veel succes toe met hun blokstage en hopen dat jullie de komende weken veel zullen bijleren.

Maak er een fijne stage van en tot binnenkort!

Intergenerationeel project – Bezoek rusthuis

Op dinsdag 25 februari vertrok mevrouw Wos met 2 groepjes van haar leerlingen NCZ (3BSO/BDV) naar het rusthuis Sint-Elisabeth in het centrum van Hasselt.

De aanleiding was een lessenreeks rond 'Eenzaamheid: een keuze of niet? - Kluizenaars en bejaarden'. De meerderheid van de leerlingen hadden hun leerkracht verbaasd met het feit dat ze hun eigen grootouders elke dag bezoeken, minstens 1x per week bezoeken of zelfs een weekendjob hebben in een rusthuis. Hun grootouders kregen dus voldoende bezoek en hadden minder kans op eenzaamheid, maar wat met de anderen?

Lees meer...